Gebruik Router

Op deze pagina lees je tips en tricks voor het aansluiten van een router.

Jouw internetverbinding zal worden geleverd op een vaste (UTP) aansluiting in de muur, je kunt daar eenvoudig je laptop of computer op aansluiten. De kabel die je daarvoor moet hebben is een UTP patchkabel en is niet langer dan 10 meter. Wij verkopen een dergelijke kabel in onze webshop maar je kunt deze ook in elektronica winkels kopen voor weinig geld.

De internetaansluiting die je op je kamer tot je beschikking hebt is onderdeel van het zakelijke netwerk van Ziggo zakelijk. Die aansluiting is beter dan die de meeste mensen in huis hebben. Om daar het maximale uit te halen is het belangrijk om een patchkabel en een router van goede kwaliteit te kopen. Natuurlijk kan je er ook een Wi-Fi router op aansluiten, zorg dan wel dat deze up-to date is.

Up-to date en betaalbare Wi-Fi routers zijn te koop in onze webshop.

Je mag wat ons betreft ook eigen bestaande router aansluiten, maar alles wat ouder is dan 2018 is vaak ongeschikt of onveilig. Als je met je eigen router gaat experimenteren doe dat dan overdag. Indien je kortsluiting veroorzaakt of verkeerde instellingen hebt gedaan, kan ons beveiligingssysteem je aansluiting uitschakelen. Mocht dit gebeuren, dan kan je samen met de helpdesk de aansluiting op je kamer snel weer aan laten zetten. Na 20:00 uur is dat niet mogelijk, je zal dan moeten wachten tot de eerstvolgende werkdag.

LET OP! Het delen en/of ongeoorloofd gebruik van je aansluiting op je kamer is niet toegestaan!

Kijk voor verdere instructie ook ons instructiefilmpje:

Wij zijn solutionpartner van