Algemene Verordering Gegevensbescherming

Nederlandse en Europeesche wetgeving is voor particulieren maar ook van bedrijven van toepassing. De nieuwe AVG (ook bekend als GDPR) wetgeving is inmiddels van kracht. Deze wet is ruim vooraf door de overheid aangekondigd en ittdesk heeft al haar overeenkomsten en ook haar technische systemen voor zover die al niet up to date waren hierop aangepast. Als telecomaanbieder en als Nederlands bedrijf heeft ittdesk bv ook te maken met de Nederlandse Telecomwet (artikel 11) en net als alle andere Nederlandse bedrijven met de belastingwet (in bijzonder artikel 31).

Naar aanleiding van de nieuwe EU-wetgeving inzake gegevensbescherming, willen we je graag informeren dat we onze privacyverklaring hebben bijgewerkt.

Je vindt onze privacyverklaring hier

De belangrijke wijzigingen die wij hebben doorgevoerd:

1. Meer transparantie. Op onze website kun je nu eenvoudig de weg vinden naar de pagina waar je een aanvraag in kunt dienen om jouw gegevens in te zien, te laten wijzigen of zelfs te laten wissen. Volgens de Nederlandse belastingwet (artikel 31) moet elke transactie 7 jaar worden bewaard, die gegevens mag ittdesk dan ook niet wissen. Als je alle andere gegevens laat wissen kan ittdesk geen diensten meer leveren, daarom hopen wij natuurlijk dat wij niet veel van dergelijke verzoeken gaan ontvangen.

2. Privacy by design. De ittdesk systemen zijn zo ontworpen dat wij jou als gebruiker maximale privacy kunnen garanderen. Wij vragen alleen wat strikt voor de ittdesk dienstverlening en de Nederlandse en Europesche wetgeving verplicht of van belang is. Gegevens als wat je kijkt op televisie, wat je doet op het internet bewaren wij niet en zijn ook niet opvraagbaar of in te zien door iemand. Er is 1 uitzondering die wij je kenbaar willen maken en dat is als er technische issues zijn die op het netwerk tot overlast leiden of dat andere gebruikers last hebben van een bepaalde gedraging van een apparaat gaan onze techneuten met alle beschikbare middelen op zoek naar de oorzaak van de (ver)storing. Bij een dergelijke zoektocht kunnen de techneuten tegen verkeersgegevens aanlopen die indirect te relateren zijn aan een woning. Dergelijke gegevens worden nooit gekoppeld aan een individueel persoon maar blijven anoniem tot op objectniveau en tot de dag de storing is verholpen en worden daarna ook geheel gewist.

Wat moet je doen?

Neem een kijkje op de pagina met ons privacybeleid om zelf te bepalen of je tevreden bent met de privacyverklaring van ittdesk. Aangezien deze updates automatisch op jou van toepassing zijn, hoeft je verder niets te doen.Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door te bellen op ons helpdesknummer.

Wij zijn solutionpartner van