Big brother is watching you?

Big brother is watching you?

Ja, wij bewaken de technische gesteldheid van het netwerk. We kijken naar patronen, herkennen het gedrag van de meeste virussen en wormen en nemen daarop actie. Inhoudelijk kijken wij niet naar het verkeer.

Registratie en bewaking van het netwerk van ittdesk is een geautomatiseerd systeem. Wij bewaken het netwerk op gevaren van buiten maar ook binnen het netwerk. Wij controleren niet waar je naar toe surft, wat je bekijkt, hoort of doet op het internet. Ook bewaren en kopiƫren we geen gegevens van je individuele internetgedrag of gebruik. Wij zijn net als de carrier netneutraal en geen onderdeel van justitie of andere opsporingsinstanties.

Wij bewaken wel op vreemde en afwijkende gebruikerspatronen. Je kunt je voorstellen dat een virus, worm of andere ongewenste software schade voor overlast aan het netwerk en anderen kunnen zorgen. Daarom schakelt ons bewakingssysteem in een aantal gevallen jouw poort tijdelijk uit. Met een beetje computerkennis kan je dat zelf weer oplossen. De belangrijke websites die je voor je roosters en betalingen moet kunnen bereiken blijven meestal ook voor je beschikbaar.

Het downloaden en verspreiden van illegaal materiaal of content waar rechten op rusten is in de Nederlandse wet beschreven als niet toegestaan. ittdesk controleert daar echter niet op.

Ittdesk levert geen gegevens aan derden, je registratiegegevens blijven in ons bezit en worden niet verkocht, verhuurd of uitgeleend aan derden. Ittdesk verstrekt alleen gegevens aan justitie op basis van een geldige justitiƫle vordering. Als het zover is wordt je daarvan natuurlijk niet op de hoogte gesteld.

Lees hier ons formele privacy statement.

Wij zijn solutionpartner van