TP-Link

De TP-Link 1043nd vertoond meerdere mac adressen wanneer hij in gebruik is, waardoor hij afgesloten wordt door ons beheer systeem.

Dit is op te lossen door custom firmware te installeren op de router.
Wanneer u custom firmware op uw router installeert verliest u wel uw garantie en als u het niet op de juiste manier doet kan het zijn dat de router onbruikbaar wordt.
Het wordt dan ook niet aangeraden om custom firmware te installeren wanneer u daar geen ervaring mee heeft. De custom firmware die wij aanraden is DD-WRT omdat deze een duidelijke User Interface heeft en standaard de juiste instellingen heeft.
Gebruikershandleiding TP-Link

Heeft u last van wegvallend internet bij het gebruik van een TP-Link WR841N router? Dankzij een tip van een Idealis bewoner is er een oplossing gevonden voor dit probleem.
Dit type router heeft problemen met het vernieuwen van het WAN IP-adres via DHCP, wat dus uitval van het internet veroorzaakt. Om dit te verhelpen moet u in de WAN settings van uw router het vinkje bij Unicast DHCP aanzetten. Zie screenshot hieronder:
TP-Link Unicast DHCP
 Met dank aan Idealis bewoner Vincent Grijze 🙂

De TP-LINK tl-wr702N router is standaard ingesteld als Accespoint. Aangezien een Accespoint niet gaat werken op ons netwerk dient dit omgezet te worden naar Router-modus.

 

Tplink 1 Tplink 2

Klik bij Basic Settings op Working Mode, en vervolgens op Router Modus. Klik op Save. Na een herstart van de router is deze nu goed ingesteld.

Was this answer helpful ? Ja (1) / Nee (0)

Comments are closed

Wij zijn solutionpartner van