Algemeen

ittdesk helpdesk medewerkers hebben niet de kennis van de vele merken en modellen van routers die er in de wereld te koop zijn. Wij ondersteunen je dan ook niet met het instellen van je router. Wel verkopen wij routers die prima werken op het ittdesk netwerk op de verschillende locaties.
Als je met je eigen router aan het werk wil let er dan op dat je router als router ingesteld staat en niet als accespoint of bridge. Let er op dat je router maximaal 1 macadres op de WAN poort laat zien.

Als dat niet het geval is schakelt het netwerk bewaking systeem automatisch je internet poort uit! Je moet dan tijdens kantoortijden bellen met de helpdesk om je poort weer aan te laten zetten.
Je kan ons ook mailen als je internet toegang hebt op een andere locatie.

Wij raden het merk Cisco / Linksys aan, specifiek de E900 of E1200, het is een betrouwbaar apparaat die ook heel gebruiksvriendelijk is, hij komt uit de doos met nagenoeg de juiste instellingen, de installatie moet wel gedaan worden om de router te beveiligen.

Ook de DLINK-dit 810-L is een uiterst geschikte router. Net als de routers van Linksys werkt deze router vrijwel meteen uit de doos.

LET OP! de D-Link DIR-809 en DIR-605L geven problemen op het netwerk, wij laten deze routers dan ook niet toe!

Van Belkin, TP-link, Sitecom en Netgear is bekend dat ze niet correct werken op het ittdesk netwerk. Volgens de protocollen van deze merken sturen deze routers meerdere macadressen op de wanpoort naar buiten. Dit is niet toegestaan, en uw aansluiting zal geblokkeerd worden.
DSL modems / routers zullen nooit op dit netwerk type werken.
nodsl
U kunt de DLINK-dir 810-L in een groot aantal winkels en webshops kopen, maar ook in ons kantoortje in Uilenstede.
Adres ittdesk Uilenstede:
Uilenstede 157 – 4006
1183 AC, Amstelveen
+31884117788
Vuistregel voor routers: een router onder de 40 euro is niet te vertrouwen! Let op dat je GEEN modem/router koopt en als je er toch een wilt gebruiken zorg dat de router op de WAN poort welke je aan sluit op de internetaansluiting van je kamer maar maximaal 1 macadres af geeft.
U kunt uw nieuwe router gewoon aansluiten, daarna krijgt u wel een registratie pagina die ingevuld moet worden om internet te krijgen, deze zult u krijgen elke keer als u een nieuw apparaat aansluit dat nog niet eerder is aangesloten.
Niet sneller wisselen dan 1 keer per uur anders gaat de poort op slot. (beveiliging)
Na juiste registratie van je router kan je zelf je eigen draadloze apparaten met je eigen router verbinden.
LET OP!! delen van je internetverbinding is NIET toegestaan en kan resulteren in een afsluiting van je internetverbinding.
Als je router niet goed is ingesteld kan het leiden tot een uitschakeling van je aansluiting op je kamer.

TEST GEEN ROUTERS TIJDENS HET WEEKEND!!!!!

ittdesk kan uw verbinding niet herstellen in het weekend.
U kan maandag (of eerst volgende werkdag) pas weer worden aangesloten, nadat u contact met ons heeft opgenomen.

U kunt contact met ons opnemen via e-mail op www.ittdesk.nl/ondersteuning of telefoon 088-4117788 (op werkdagen van 09.00 tot 20.00 uur).

Was this answer helpful ? Ja (0) / Nee (0)

Comments are closed

Wij zijn solutionpartner van